»På jobbet är väl alla hetero, eller ...?«

Fritt Fram i media

 

Här hittar du rubriker och länkar till några av de senaste artiklarna om sexuell läggning i arbetslivet och projektet Fritt Fram:

 

Computer Sweden 8 maj 2007
Okey att vara gay
George Svéd, kanslichef på ombudsmannen Homo, som arbetar mot diskriminering på grund av sexuell läggning, konstaterar att det skiljer en del mellan branscherna i inställningen till homosexuella. - Vi har ingen separat statistik om it-branschen, men i Computer Sweden ser man till exempel inte så ofta någon som berättar att han var ute med sin man. Många av dem som tvekar att berätta om sin homosexualitet på jobbet är rädda för att bli sämre behandlade.

Läs mer

Jönköpings-Posten 25 april 2007
Homosexuella döljer sin läggning
- Det handlar om att inte behöva dölja sitt vardagsliv - inte sitt sexliv. Att få bubbla om vad man gjorde i helgen, vart vi ska på semester och berätta vilka detta "vi" är, sa Krister Fahlstedt, kapten i svenska armen...på konferensen Rättigheter för alla.

Kyrkans TIdning nr 9 2007
Fördomar och tystnad hindrar goda möten
– En öppen folkkyrka måste aktivt synliggöra homo-, bi- och transsexuella, säger diakon Britta Svensson, som arbetar med att förbättra mötet mellan församlingarna och homosexuella medlemmar.

Läs mer

Piteå-Tidningen 26 januari 2007
Viktigt diskutera fördomar på arbetet
Hälften av alla homo- och bisexuella i Sverige döljer sin sexuella läggning inför arbetskamraterna. Anledningen är att de inte känner sig accepterade. Just nu får de anställda vid socialtjänsten i Piteå lära sig mer om hur man skapar en öppnare arbetsplats.

Läs mer

Almega tidningen nr 5 2006
Öppna garderoben på jobbet
Varannan homo- eller bisexuell svensk vågar inte berätta om sin läggning på jobbet. Många är rädda för att bli diskriminerade, trakasserade eller kränkta.

Läs mer

ST Press 21 december 2006
Hon lärde facket vad HBT är
Tack vare Elisabet Qvarfords arbete och engagemang har facket uppmärksammat villkoren för homo-, bisexuella och transpersoner.För det har hon fått STs arbetslivspris.

Läs mer

Arbetsliv 20 november 2006
Mångfald bra för lönsamheten på IBM
Kunder vill göra affärer med företag de känner igen sig i. Därför är en arbetsplats där alla trivs, oavsett sexuell läggning, bra för affärerna.

Läs mer

Dagens Industri 13 november 2006
Sexuell tolerans en lönsam affär
Byggjätten NCC utbildar personalen för att få en öppen arbetsplats oavsett sexuell läggning. Detta ska leda till en bättre arbetsmiljö och ökad lönsamhet. Företaget har därför tagit hjälp av Fritt Fram som...

Öppenhet – en lönsam affär för IBM
På it-jätten IBM är det mycket viktigt att folk ska kunna vara öppna på arbetsplatsen om vilka de är.Det skapar nämligen lönsamhet.

Läs mer

Shortcut Magasin nr. 6 2006
Komma ut på jobbet
En majoritet av alla homo- och bisexuella vågar inte vara öppna med sin läggning på jobbet. Det vill Brad Salavich, ansvarig för HBT-frågor på IBM, ändra på. Han reser världen runt och kämpar för att homo-, bisexuella och transpersoner ska ha samma rättigheter som sina heterosexuella arbetskamrater.

Läs mer

Jusektidningen nr. 10 2006
Jag vill slippa dölja vem jag är På första jobbet fick Mathias en klapp på axeln, tillsammans med orden ”Det går över snart”. På nästa arbetsplats fick han hotbrev av en anonym kollega i flera månader. Orsak: Han ljuger inte för sina arbetskamrater.

Läs mer

Dagens Nyhter, Ekonomi 19 oktober 2006 Mångfaldsmanager på IBM
Brad Salavich är HBT-ansvarig på IBM, världens största IT-företag. Han är en sorts mångfaldsmanager med uppdrag att se till att homosexuella, bisexuella och transpersoner trivs och får göra sitt bästa inom det jättelika globala företaget.

Läs mer

Dalademokraten 10 oktober 2006
Hälften vågar inte vara öppna om sin läggning Hälften av alla homo- och bisexuella vågar inte vara öppna med sin sexuella läggning på jobbet. - Det handlar om enkla saker som att inte kunna bära sin vigselring, säger Daniel Hjalmarsson, en av föreläsarna under högskolans mångfaldsdag.

Läs mer

Dagens Industri 23 oktober 2006
De vågade komma ut på jobbet
Katten och hästen. Det var vad Michael Persson berättade om på luncherna när kollegerna pratade om helger med fruar och barn. I över tio år smög han innan han vågade berättade om sin sambo Ulf.

Läs mer


Svd Kultur 4 augusti 2006
Att jobba i garderoben För många människor är det samma sak att gå till jobbet som att kliva in i garderoben. Fördomar och diskriminering gör att många homo-, bi- och transpersoner väljer att hålla sin läggning hemlig. Om det, och om de snäva normer som bestämmer hur vi ska vara, handlar utställningen Normen skaver.

Läs mer

SvD Näringsliv 3 augusti 2006
Inte Fritt Fram på jobbet
In i garderoben. Efter pridefestivalen återvänder deltagarna till arbetsplatserna där bara hälften av dem vågar vara öppna. Diskriminering förekommer inom alla yrken och påverkar hälsan för de som drabbas. Ett nystartat nätverk för personalchefer är ett försök att komma till rätta med problemet.

Läs mer

Dagens Nyheter, Ekonomi 2 augusti 2006
Först ut som homosexuell inom försvaret
Jargongen på jobbet inom försvaret gjorde att Krister Fahlstedt inte vågade berätta för sin arbetskamrater att han var homsexuell.

Dagens Nyheter, Ekonomi 31 juli 2006
Homosexuell? Inte på jobbet
Varannan homo- och bisexuell person vågar inte berätta om sin läggning för arbetskamraterna. - Sexuell läggning har väldigt länge varit en "icke-fråga", säger Kristina Börjesson, informatör i projektet Fritt Fram.


Läs mer

Storföretag vill öka mångfalden
Näringslivet har velat tala tyst om sexuell läggning. Nu har bland andra Volvo, byggföretaget NCC och bemanningsföretaget Manpower bestämt sig för att göra livet lättare för homo-, bi- och transpersoner.

Läs mer

 

 

 

 

 

Presskontakt:

E-post: info@frittfram.se

 

Pressbilder:

Här hittar du pressbilder på projektledarna i Fritt Fram